Leuntea-Vin Family Winery, 1817, Wine, Moldova, Dmitrii Kyssa

Dmitrii Ivanovich Kyssa

Cine SuntemVinificatorul Şef

      Crama, remarcată în istorie, a rezistat până în prezent şi aparţine fabricii de vin ,,Leuntea-Vin”. La fel, cum şi în trecut, în această cramă se păstrează vinul în bariquri din lemn.

 

      Vinul este produs de proprietarul fabricii Dmitrii Cissa. Este un oenolog cu experiența în producere de peste 45 ani, care de sine stătător controlează calitatea producerii şi respectarea strictă a tehnologiei.

      Vinul nostru este produs din struguri, crescuţi pe podgoriile proprii, amplasate în apropierea Nistrului în zona Purcari, a cărei sol fertil şi bogat în microelemente crează condiţii optime pentru producerea unor vinuri extractive de excepţie. Viţa de vie creşte la o distanţă indepărtată de autostradă, ce micşoreaza toxicitatea materiei prime. Alcolitatea înaltă a vinurilor din zaharul propriu a strugurilor, apoi păstrarea vinului în beciuri la temperaturi joase, permit minimizarea si chiar excluderea folosirii sulfitilor (SO2).

      Sântem o dinastie de vinificatori într-a patra generaţie, devotaţi şi pasionaţi de specialitatea noastră. Sarcina noastră principală este de a păstra tradiţiile, calitatea de producere a vinului, de a transmite spiritul trecutului, atmosferă şi istoria locului. Sa împărtăşim moştenirea cu poporul Moldovei şi oaspeţii de peste hotare. Preţuim nespus ceea ce ne-a rămas din istorie.

Vă invităm la Leuntea–Vin!